zondag 4 januari 2015

Verdediging van Falklands problematisch

28 december - De Sunday Express maakt zich op basis van bronnen bij het Britse ministerie van defensie zorgen over de verdediging van de Falkland-eilanden (Malvinas) nu Rusland heeft aangekondigd aan Argentinië twaalf Sukhoi Su-24 gevechtsvliegtuigen te gaan leveren. Die zijn al wat ouder, maar ook bij slecht weer inzetbaar op afstanden groter dan 3000 km en uitgerust met lasergestuurde raketten. Eerder werd een deal met Brazilië over 24 Saab Gripens verijdeld door Whitehall, omdat ze onderdelen uit Engeland bevatten.
Op de Britse kolonie Falklands, waarop Argentinië aanspraak maakt en waarover beide landen in 1982 oorlog voerden, zijn nu nog vier Typhoon gevechtsvliegtuigen aanwezig en 1200 militairen die worden ondersteund door een marineschip. Pas in 2020 zou het vliegdekschip Queen Elizabeth met F-35B gevechtsvliegtuigen het gat kunnen vullen.
Bron: Sunday Express (Marco Giannageli)
UPDATE: 24 maart 2015 - Engeland gaat de komende tien jaar 280 miljoen pond uitgeven om de defensie van de Falklands (Malvinas) te versterken. Het garnizoen zal worden uitgebreid met twee Chinook transporthelikopters. Ook zal er steeds een patrouilleboot aanwezig zijn - momenteel de Clyde. Er zal in tien jaar 180 miljoen pond worden besteed aan verbetering van de infrastruktuur, waaronder de haven en de brandstofvoorziening.
Bron: BBC News

Geen opmerkingen:

Een reactie posten