dinsdag 1 maart 2022

NATO Response Force geactiveerd (UPDATE 2)

25 februari - In antwoord op de Russische invasie van de Oekraïne is voor het eerst de snelle interventiemacht van de NAVO - de NATO Response Force NRF - geactiveerd. 7460 militairen van de VS en Canada zijn klaar om te vertrekken, in eerste instantie naar Duitsland en vandaar naar de oostflank van de NAVO. Alles bij elkaar zijn 10-12.000 VS-militairen gealarmeerd om ingezet te worden. 3-5000 soldaten zijn in de wacht gezet voor eventuele mobilisatie. De troepen die vertrekken zijn onder meer een pantserbrigadegevechtsteam, artillerie-eenheden, een fregat en verkenningsvliegtuigen.
Een voorhoede van 7000 militairen omvat het 1ste Pantserbrigadegevechtsteam, de 3e infanteriebrigade uit Georgia, artillerie- en transportonderdelen. Niet alles wat ingezet wordt maakt deel uit van de NRF.
In totaal zijn nu al 14.000 VS-soldaten geactiveerd voor Europa, de helft daarvan los van de NAVO waaronder 4700 van de 82ste Airborne Divisie in Polen, 1000 van het 2e Regiment Cavalerie in Roemenië en 300 staf van van XVIII Airborne Corps in Duitsland voor een hoofdkwartier.
Eerder deze week werden 1000 militairen gestuurd, waaronder bemanning, onderhoudspersoneel en staf voor 6 F-35 gevechtsvliegtuigen, 32 AH-64 Apache gevechtshelikopters van de landmacht en 800 voor een infanterietaakgroep van bataljonssterkte in de Baltische staten, Polen en Roemenië.
Bron: Military Times (Meghan Myers)
AANVULLING: 26 februari - Hoewel hierover geen informatie wordt vrijgegeven is bij het transport waarschijnlijk de 445ste Airlift Wing uit Ohio betrokken. Dit is een reserve-eenheid van de US Air Force met een vloot van negen C-17 Globemaster III transportvliegtuigen. Dit onderdeel was ook actief bij de evacuatie uit Afghanistan afgelopen augustus.
Bron: Springfield News-Sun (Thomas Gnau)

AANVULLING: 20 van bovengenoemde AH-64 Apache gevechtshelikopters gingen van Duitse bases naar de Baltische landen, 12 van Griekenland naar Polen. Zes F-35s van 34ste Fighter Squadron uit Spangdahlem zijn naar de oostflank gegaan (Litouwen, Estland, Roemenië) voor luchtpatrouilles met de bondgenoten. Mogelijk twee extra F-35s gingen naar een niet bekend gemaakte lokatie aan de zuid-oostflank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten