dinsdag 29 maart 2022

VS-mariniers stoppen met drie snelle interventie-eenheden

19 maart - Het Amerikaanse Korps Mariniers beëindigt de speciale inzet van snelle interventie-eenheden die begon na de aanval op een diplomatieke buitenpost in Benghazi in 2012. De laatste troepenzending voor Special Purpose Marine Air-Ground Task Force - Crisis Response - Central Command (SPMAGTF-CR-CC) in het Midden-Oosten is beëindigd in oktober 2021. Er waren dergelijke eenheden bij Southern Command (Latijns-Amerika) en Africa Command. De achtergrond is de nieuwe taakstelling voor de mariniers in de strijd tegen China.
De eenheid in het Midden-Oosten bestond uit 2000 mariniers die bedoeld waren om in geval van nood ambassades te beveiligen en aanvallen op ISIS-doelen uit te voeren. In 2021 werden ze naar Kaboel gestuurd om de aftocht te dekken en in 2019 naar Bagdad toen woedende demonstranten het ambassadeterrein dreigden te bestormen.
De besparing is 3 miljoen dollar per jaar, die kan worden ingezet voor de China-politiek. In 2021 werden ook al de tanks van de mariniers afgeschaft en het aantal infanteriebataljons verkleind in het kader van een reorganisatie naar kleinere, meer flexibele eenheden die de strijd op de eilanden in de Pacific moeten gaan voeren.
Bron: Marine Corps Times (Philip Athey)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten