donderdag 19 augustus 2021

VS-onderdelen betrokken bij de evacuatie in Kaboel

19 augustus - VS-mariniers die zijn gestationeerd in Bahrein bij de voorwaarts gepositioneerde 24ste Marine Expeditionary Unit (MEU) uit Noord Carolina behoorden tot de eerste Amerikaanse troepen om de beveiliging van de ambassade en de internationale luchthaven in Kaboel te versterken. De Task Force 51/5 (een combinatie van mariniers en marine) waar ze bijhoren zit sinds 2016 in Bahrein. De 24ste MEU bestaat uit Landingsbataljon Team 1/8, Gevechtslogistiek Bataljon 24 en Medium Tilt-Rotor Squadron 162. Het landingsbataljon van rond 1000 mariniers is ingezet. Een tweede mariniersbataljon (waarschijnlijk het 2e Bataljon van het 1ste Regiment Mariniers uit Californiƫ) heeft zich daarbij gevoegd. Dit bataljon was eveneens voorwaarts gestationeerd in de regio als onderdeel van de Special Purpose Marine Air-Ground Task Force-Crisis Response-Central Command (SPMAGTF-CR-CC).
Na de mariniers kwamen drie bataljons van de 82ste Airborne Divisie met een deel van het divisiehoofdkwartier. De 82ste is de snelle interventiedivisie van de VS en heeft altijd een brigade met een extra hoge paraatheid beschikbaar om overal ter wereld in te kunnen grijpen. De divisie is gespecialiseerd in het innemen van vliegvelden.
Er zijn nu rond 4500 VS-militairen rond de luchthaven en in totaal 8000 betrokken bij de evacuaties in Kaboel. Er zijn ook in totaal 900 Britse militairen in Kaboel, delen van 16 Air Assault Brigade (2 PARA).
Bronnen: Marine Corps Times (Philip Athey), BBC (George Bowden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten