zondag 8 augustus 2021

VS-leger blijft op zes Europese lokaties

6 augustus - De VS-landmacht (US Army) in Europa en Afrika blijft op zes lokaties in Duitsland (5) en België (1) die eerder in het kader van de continu plaatsvindende European Infrastructure Consolidation van het Pentagon in 2015 (en in het geval van Mannheim 2010) waren aangewezen om te worden afgestoten. Een zevende lokatie in Duitsland (de Husterhöhe Kazerne in Pirmasens) zal worden overgenomen door de US Air Force.
De lokaties die worden behouden in Duitsland zijn de Barton Kazerne in Ansbach (garnizoensdiensten en operationeel hoofdkwartier), de Pulaski Kazerne in Kaiserslautern (ondersteuning van VS-troepen die naar Europa komen), de Coleman Kazerne in Mannheim (vooruitgeschoven materieeldepot met aansluiting op spoor, scheepsvervoer en Autobahn), de Weilimdorf Magazijnen in Stuttgart en het Amelia Earhart Centrum in Wiesbaden (administratieve diensten voor drie andere kazernes). In België blijft de Daumerie Kazerne (ondersteuning van een Intermediate Staging Base voor VS-troepen die in Europa aankomen) in Amerikaanse handen. Deze is gevestigd bij Chiévres in de provincie Henegouwen, waar ook een Amerikaanse vliegbasis is gevestigd. 
Minister van defensie Austin heeft direkt na zijn aantreden in januari een wereldwijde doorlichting van troepen, wapensystemen, bases en allianties gelast, die naar verwachting in het najaar af zal komen. Het plan van president Trump om het aantal VS-troepen in Duitsland met 12.000 te verminderen is opgeschort. Het behoud van de zes lokaties nu heeft vooral te maken met de inmiddels veranderde planning voor grootschalige NAVO-operaties aan de oostgrens van het NAVO-gebied.
Bronnen: Associated Press, US Army Europe and Africa (persbericht)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten