donderdag 12 augustus 2021

Duitsland steunt special forces school in Niger (UPDATE)

20 juli - Duitsland heeft de bouw van een school voor de special forces van Niger ondersteund, zo meldt het Joint Forces Operations Command van de Bundeswehr. De Bundeswehr levert ook stafleden voor het Special Forces Training Center (CFES) in de stad Tillia, 400 km ten noordoosten van de hoofdstad Niamey en 70 km van de grens met Mali. 5 km ten zuiden van de stad is er een vliegveld met een onverharde, maar verlengde en verbeterde, landingsbaan. In Tillia is ook het 41ste Special Intervention Battalion (41 BSI) van het Special Operations Command van Niger gevestigd. Duitsland heeft volgens Africa Intelligence ook 15 Guardian mijnbestendige voertuigen (MRAPs) voor Niger gekocht en stuurt 100 instrukteurs daarvoor naar het land.
Andere eenheden - 11 en 51 BSI - worden met materieel van de VS uitgerust evenals eenheden van het leger van Tsjaad. Duitsland heeft in juli het commando gekregen over de trainingsmissie van de EU in Mali (EUTM-Mali).
* In het kader van de Mission Gazelle leidt de Bundeswehr in Niger ook gevechtsduikers op. Deze operatie wordt momenteel geïntegreerd in die van EUTM.
Bron: Jane's Defence Weekly (Jeremy Binnie)
UPDATE: 12 augustus - Het VS-leger heeft een 'strategische' oefening in Niger gehouden. De paraatheid van de North and West Africa Response Force (NARF) werd getest. Deze lijkt op basis van dit bericht te vallen onder de Southern European Task Force-Africa (SETAF-AF) van US Army. De Amerikaanse militairen hebben ook kontakt gehad met Franse militairen in de hoofdstad Niamey. Het suggereert dat de VS (deels) bereid zijn de rol van de Fransen, die hun troepenaantal in West-Afrika verminderen, over te nemen.
Bron: AFP

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten