dinsdag 15 december 2020

Marinierseenheid VS op weg naar het Midden-Oosten (UPDATE 2)

14 december - USNI News van het US Naval Institute (kan worden gezien als semi-officieel defensienieuws) meldt dat de [versterkte] Amfibische Ready Group (ARG) van de Makin Island na vanaf half november onder meer actief te zijn geweest in de Zuid-Chinese Zee op 12 december door de Straat van Malakka is gegaan en nu in de Indische Oceaan vaart. De mariniersformatie bestaat uit het landingshelikopterdok Makin Island (LHD-8) en de landingsplatformdokken Somerset (LPD-25) en San Diego (LPD-22). Ze zijn nog steeds in het gebied van de Zevende Vloot, maar volgens twee defensiefunctionarissen waarschijnlijk op weg naar het Midden-Oosten (Vijfde Vloot). Aan boord zijn 2500 mariniers van de 15e Marine Expeditionary Unit (15 MEU) met onder meer Marine Medium Tiltrotor Squadron 164 [met MV-22B Osprey's] en een squadron F35B gevechtsvliegtuigen. De Somerset heeft vorige week geoefend met de marine van Singapore, het landingsplatformdok Endurance (207).
Bron: USNI News (Sam LaGrone)
UPDATE: 21 december - De ARG van de Makin Island en het vliegdekschip Nimitz (CVN-68) liggen voor de kust van Somalië om het vertrek van VS-troepen daar te ondersteunen.
UPDATE 2: 28 december - Bij de Nimitz zijn ook de geleide-wapen-kruisers Princeton en Philippine Sea met de geleide-wapen-destroyer Sterett.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten