donderdag 5 november 2020

Israël oefent de meerfronten-oorlog

29 oktober - Het Israëlische leger (IDF) heeft vandaag de belangrijkste en grootste oefening van het jaar afgesloten. Lethal Arrow (Hetz Katlani) omvat de simulatie van een oorlog in het noorden tegen Hezbollah in kombinatie met een kleiner konflikt in de Gazastrook.
Aan de oefening nemen vanaf 22 oktober zowel dienstplichtigen als reservisten deel vanaf het bataljonsniveau tot aan de Generale Staf. De omvang was enigszins beperkt vanwege Corona. Er lag meer nadruk op de hoofdkwartieren, commandocentra en verbindingen dan op de troepenbewegingen te velde. Het was een test voor het nieuwe offensieve oorlogsplan van het Noordelijk Commando van IDF. Onderdeel van de planning was dat Hezbollah bij grensoverschrijdende aanvallen Israëlisch gebied zou bezetten. Verder werd rekening gehouden met massale beschietingen met artillerie, raketten, geleide wapens en kruisraketten.
Als deelnemers worden gemeld de 162ste Tankdivisie van het Zuidelijk Commando (met de infanteriebrigades Nahal en Givati en de 401ste tankbrigade) en de nieuwe multidisciplinaire 99ste Divisie (met de Commandobrigade en de experimentele Ghost Unit). Ook de luchtmacht was actief met F-35s. De taak van de marine was de Israëlische economische zone met de boorplatforms voor gas te verdedigen.
Vorig jaar was een speciale Target Task Force gevormd voor doelopsporing. Deze had als opdracht om meer dan 100 doelen per dag te produceren. Het plafond van 150 werd bereikt, terwijl in het verleden 50-60 gebruikelijk was.
Bronnen: Times of Israel (Judah Ari Gross), The Jerusalem Post (Anna Ahronheim)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten