maandag 23 november 2020

Fusie van hoofdkwartieren VS-landmacht (UPDATE 2)

21 november . Volgens een gisteren uitgegeven verklaring zijn de hoofdkwartieren van US Army Europe (in de Clay-kazerne in Wiesbaden) en US Army Africa (Vicenza in Italië) nu gefuseerd tot US Army Europe and Africa (USAREUR-AF). Alle onderdelen van US Army Africa gaan onder dit nieuwe commando onder leiding van ****-generaal Cavoli vallen. De US Army Africa/Southern European Task Force gaat nu US Army Southern European Task Force, Africa (SETAF-AF) heten. Dit zijn allemaal onderdelen van de VS-landmacht in Europa. Naast SETAF-AF is ook het onlangs opnieuw opgerichte V Corps een belangrijke subgroep voor het verenigde commando. V Corps heeft sinds kort een vooruitgeschoven hoofdkwartier met 200 militairen in Poznan in Polen en plant de operaties in Oost-Europa. SETAF-AF is verantwoordelijk voor operaties en onderdelen van de landmacht in Italië en Afrika en coördineert rechtstreeks met Africa Command. Het personeel van US Army Africa blijft voorlopig in italië.
Sommige waarnemers zien volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) de reorganisatie als het opwerpen van een dam tegen verdere troepenafbouw van de VS in Duitsland, zoals die door president Trump is afgekondigd. De FAZ wijst erop dat de na de vorige reorganisatie ten tijde van president Bush de jongere gevormde drie zwaartepunten van de VS in Duitsland in stand zijn gebleven: het logistieke centrum in Kaiserslautern met vliegbasis Ramstein en het militair hospitaal in Landstuhl, het oefen- en opleidingscomplex in Grafenwöhr en het hoofdkwartier van de landmacht in Wiesbaden. Daarnaast zijn er dan nog de hogere regionale commando's voor alle krijgsmachtdelen (dus ook luchtmacht etc.) in Europa en Afrika in Stuttgart.
Bronnen: Defense News (Jen Judson), UPI (Ed Adamczyk), FAZ (Peter Badenhop)
AANVULLING: SETAF-AF moet uiteindelijk (eind fiskaal jaar 2022) ook de 173ste Airborne Brigade in Italië gaan commanderen. V Corps kontroleert de roulerende VS-onderdelen in het oosten en permanente eenheden zoals het 2e Regiment Cavalerie, de 12e Combat Aviation Brigade (helikopters) en de 41ste Brigade Veldartillerie.
UPDATE 2: 31 maart 2021 - De Poolse generaal-majoor Adam Joks is benoemd tot plaatsvervanger van US Army V Corps in Fort Knox op basis van een programma voor uitwisseling van militairen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten