woensdag 26 februari 2020

Eerste VS-soldaten komen aan voor oefening Defender

25 februari - De VS-landmacht verplaatst momenteel het volledige 2e Brigadegevechtsteam van de 3e Infanteriedivisie van Fort Stewart (Georgia) naar Duitsland in het kader van de grote NAVO-oefening Defender-Europe 20. De brigade komt in tegenstelling tot andere oefeningen met al haar M1 tanks, Bradley pantserinfanterievoertuigen en ander materieel. De eerste VS-soldaten komen nu aan op de luchthaven Hamburg.
Defender 20 heeft vier fases:
* Vanaf eind januari tot april worden materieeldepots van de VS in Duitsland en België leeggehaald en de wapensystemen vervoerd naar oefenterreinen in Bergen en Grafenwöhr in Duitsland en naar Polen.
* Van eind februari tot begin mei wordt personeel van de VS naar Europa verplaatst met Duitsland als draaischijf.
* Vanaf eind april tot eind mei gaat materieel en troepen van Duitsland naar Polen.
* Eind mei volgt in Bergen een afsluitende oefening.
De terugtocht duurt van eind mei tot juli 2020.
De VS hebben voor de hele operatie dit jaar zeker 300 miljoen dollar uitgetrokken. Duitsland ondersteunt de oefening, hetgeen rond 2,5 miljoen euro gaat kosten. Er doen 20.000 VS-militairen mee (ongeveer de sterkte van een divisie), in totaal zijn 37.000 soldaten bij de oefening betrokken.
In de afgelopen twee jaar heeft de US Army als voorbereiding een aantal alarmoefeningen zonder voorafgaande waarschuwing uitgevoerd, de zogenaamde Emergency Deployment Response Exercises (EDRE)
Bronnen: Tagesspiegel (Fabian Löhe), Military.com (Matthew Cox)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten