zondag 23 februari 2020

800 VS-parachutisten van Koeweit weer terug naar huis (UPDATE)

2o februari - 800 parachutisten van de 82ste Airborne Divisie van de VS, die begin januari tijdens de Irancrisis waren ingezet als onderdeel van de Immediate Response Force naar Koeweit (vliegbasis Ali Al Salem), zijn weer teruggehaald naar thuisbasis Fort Bragg. De para's horen bij het 2e bataljon, 504 Para-infanterieregiment (Task Force White Devil), het 3e Squadron, 7ste Cavalerieregiment, het 3e bataljon van 319 Airborne Regiment Veldartillerie en diverse ondersteunende eenheden. De rest van het 3500 sterke 1ste Brigadegevechtsteam blijft bij Central Command in het Midden-Oosten.
Het terugkerende 504 Para-infanterieregiment moet dit voorjaar opnieuw aan de bak voor luchtlandingsoefening Swift Response in Europa. Dit is een oefening die verbonden is met Defender Europe 2020.
Bron: Army Times (Kyle Rempfer)
UPDATE: 10 maart - Rond 1000 gevechtstroepen van de VS die in januari waren ingezet in Koeweit hebben de regio de laatste twee weken verlaten. Nog 2000 troepen van dezelfde brigade (82ste Airborne Divisie) vertrekken de komende weken.
In totaal zijn er 90.000 VS-troepen in het gebied van Central Command (Midden-Oosten en Afghanistan). In december waren dat er 80.000.
* Kennelijk was in Koeweit deze brigade als strategische reserve opgebouwd voor het geval van verdere eskalatie.
Bron: The Wall Straat Journal (Nancy A. Youssef, Gordon Lubold)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten