dinsdag 12 maart 2019

Weer een B-52 boven de Zuid-Chinese Zee (UPDATE-2)

5 maart - Gisteren heeft een strategische bommenwerper B-52H Stratofortress van de Amerikaanse luchtmacht op vliegbasis Andersen (Guam) weer eens een rondje gemaakt in de buurt van omstreden eilanden in de Zuid-Chinese Zee. De laatste keer dat dit gebeurde was afgelopen november. Een andere B-52 oefende in de buurt van Japan samen met de Japanse luchtmacht in de Oost-Chinese Zee.
Deze operaties maken deel uit van de Continous Bomber Presence (CBP) van de USAF op Guam, die sinds 2004 afwisselend plaatsvindt met B-1, B-52 en B-2 bommenwerpers. Het is te vergelijken met de operaties voor vrije navigatie van de marine.
Bron: ABC News (Elizabeth McLaughlin, Luis Martinez)
UPDATE: 14 maart - Voor de tweede keer in tien dagen zijn twee B-52Hs van de VS uit Guam gisteren boven de Zuid-Chinese Zee gevlogen. Inmiddels is de Blue Ridge, het vlaggeschip van de Zevende Vloot, via de Zuid-Chinese Zee aangekomen in Manila Bay.
Bron: South China Morning Post (Zhenhua Lu)
UPDATE-2: 27 oktober - Afgelopen week hebben twee B-52 strategische bommenwerpers over de Oostelijke Zee bij Korea gevlogen. Ze waren opgestegen vanaf vliegbasis Anderson op Guam en hebben mogelijk ook boven de Zuid-Chinese Zee gevlogen (Aircraft Spots volgt dit soort bewegingen), Drie KC-135R tankvliegtuigen leverden ondersteuning. Sinds begin vorig jaar, toen de dooi tussen Noord-Korea en de VS inzette, hadden B-52s hier niet meer gevlogen. Afgelopen week vlogen zes Russische militaire vliegtuigen de identifikatiezone van de Zuid-Koreaanse luchtverdediging (KADIZ) binnen.
Bron: Korea Herald

Geen opmerkingen:

Een reactie posten