vrijdag 1 maart 2019

Twee oorlogschepen VS passeren de Straat van Taiwan (UPDATE 3)

26 februari - De geleide-wapen-destroyer Stethem (DDG-63) en het bevoorradingsschip Ceasar Chavez (T-AKE-14) zijn gisteren door de Straat van Taiwan gevaren, die de scheiding vormt met het vasteland van China. Dit is de vierde passage door deze zeestraat binnen vijf maanden:
Oktober: Geleide-wapen-destroyer Curtis Wilbur (DDG-54) en geleide-wapen-kruiser Antietam (CG-54);
November: Stockdale (DDG-106) en Pecos (T-AO-197);
Januari: McCampbell (DDG--85) en tanker Walter S. Diehl (T-AO-193).
Onderdelen van het eskader met het vliegdekschip John C. Stennis (CVN-74) liggen deze week voor de kust van Vietnam in verban met de Korea-top.
Het amfibische aanvalsschip Ashland (LSD-48) is afgelopen weekend aangekomen in Kota Kinabalu in Maleisië voor een vlootbezoek. De Ashland heeft 300 mariniers en matrozen aan boord en is onderdeel van de Parate Amfibische Groep van de Wasp met de 31ste Marine Expeditionary Unit (MEU).
Bronnen: USNI News (Megan Eckstein), Associated Press (Christopher Bodeen)
UPDATE: 4 maart - De Chinese luchtmacht heeft onlangs vier strategische bommenwerpers H-6K verplaatst naar een geïsoleerde basis bij de dorp Xingning op 450 km afstand van Taiwan. De H-6K wordt vooral gebruikt voor lange-afstands-missies en stand-off aanvallen met geleide wapens. Genoemd worden CJ-10 kruisraketten of YJ-12 supersonische geleide wapens tegen schepen.
Bron: Defence Blog
UPDATE 2: 25 maart - Na twee maanden in de Zuid-Chinese Zee en de Indische Oceaan is het vliegdekschip Stennis weer terug in de Perzische Golf.
Bron: USNI News (Ben Werner)
UPDATE 3: 24 juli - De geleide-wapen-kruiser Antietam (CG 54) van de VS-marine is vandaag door de Straat van Taiwan gevaren. Zo'n passage vond ook afgelopen mei plaats.
Bron: CNN (Ryan Browne)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten