vrijdag 24 november 2017

Aziatische luchtmachten druk met oefenen

23 november - Pas nu heeft de Amerikaanse luchtmacht bevestigd dat op 22 augustus twee strategische bommenwerpers B-52 die met kernwapens kunnen worden uitgerust boven de Zee van Japan in de buurt van Noord-Korea hebben geoefend met twee F-15s van de Japanse luchtmacht die afkomstig waren van de vliegbasis Komatsu (prefektuur Ishikawa).
De B-52s van de 2e Bomb Wing vlogen vanaf vliegbasis Barksdale in Lousiana en waren niet nukleair geladen. De operatie was de eerste van die soort in een jaar. De Japanse luchtmacht oefent vaker met de tot konventionele VS-bommenwerper omgebouwde B-1B. Deze kan de grootste lading van domme en slimme bommen meenemen van alle vliegtuigen in het bestand van de USAF.
De Chinese luchtmacht vloog vandaag weer met een aantal H6K bommenwerpers en andere vliegtuigen boven twee strategische zeestraten (het Kanaal van Bashi tussen Taiwan en de Filipijnen en de Straat van Miyako in het zuiden van Japan) en boven de Zuid-Chinese Zee. Het ging om een bewapende patrouille (combat patrol).
En de luchtmachten van de VS en Zuid-Korea gaan van 4 tot 8 december de grote periodieke oefening Vigilant Ace houden met zes F-22 Raptor stealth gevechtsvliegtuigen [van de Japanse basis Kadena] en [drie of vier] F-35 Joint Strike Fighters (JSF). Rond 12.000 VS-militairen (ook marine en mariniers) nemen deel en 230 vliegtuigen zullen acht militaire installaties van de VS en Zuid-Korea gebruiken.
Bronnen: The Japan Times (Jesse Johnson), Reuters (Michael Martina, Ben Blanchard), Reuters (Christine Kim)
AANVULLING: Eveneens vandaag stuurde de Russische luchtmacht zijn Sukhoi Su-24 MR verkenningsvliegtuigen naar de Zee van Japan in wateren die grenzen aan Rusland, Japan en de beide Korea's.
Verder naar het noorden voor de kust van Kamtsjatka oefenden Russische gevechtsvliegtuigen de bescherming van het luchtruim, waarbij een MiG-31 als binnendringende oefenvijand diende.
Bron: Newsweek (Damien Sharkov)

1 opmerking:

  1. (Nogmaals mijn dank) http://gerritherders.blogspot.co.uk/2017/11/geestelijk-gestoorde-yankees-voeren-nog.html

    BeantwoordenVerwijderen