maandag 25 april 2016

VS sturen losse destroyers naar de Stille Oceaan

20 april - De Amerikaanse marine heeft een deel van een vliegdekschipeskader ingezet in de Pacific. Het vliegdekschip zelf is niet mee gegaan, maar de destroyers Spruance, Momsen en Decatur wel. De destroyers zijn belast met het uitproberen van onderdeel voor een nieuwe, meer offensieve doktrine, distributed lethality (zoiets als: dodelijke verspreiding). Door losse delen van een eskader in te zetten zonder het vliegdekschip dat ze normaal gesproken moeten beschermen, hebben ze meer vrijheid om achter vijandelijke schepen aan te gaan. De vijand moet dan middelen als onderzeeërs en vliegtuigen inzetten om ze op te sporen en kan minder aandacht besteden aan de vliegdekschepen.
* Dit is een ander, meer maritiem, koncept voor het optreden van de vloot in Azië dan in het Midden-Oosten waar de vliegdekschepen meer dienen als platforms om een landoorlog te ondersteunen met vuurkracht.
Inmiddels is het vliegdekschip Stennis terug in de Zuid-Chinese Zee, waar de spanningen rond eilanden in verschillende archipels toenemen.
Bron: Navy Times (David Larter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten