maandag 11 april 2016

Aflossing VS-mariniers bij Central Command

8 april - Een nieuwe parate amfibische groep (ARG) van de VS is enkele dagen geleden vanuit de Indische Oceaan het gebied van Central Command binnengevaren. Het zijn het amfibische aanvalsschip Boxer, het landingsschip Harpers Ferry en het amfibische transportdok New Orleans. Aan boord is de 13e Marine Expeditionary Unit (MEU) met AV-8B Harriers, MV-22 Ospreys en UH-1Y Venom. De Boxer voegt zich bij de groep rond het vliegdekschip Truman, die al drie maanden ISIS aan het bestoken is. De Boxer had eerder geoefend met Zuid-Korea. Ze lossen de ARG van de Kearsarge af, die begin deze maand het gebied van Central Command verlaten heeft op weg naar de Middellandse Zee. Die waren vanaf november present geweest.
Bron: Navy Times (Sam Fellman)
UPDATE: 29 april - De Truman blijft op verzoek van CENTCOM een maand langer in hun inzetgebied om vuurkracht te leveren tegen ISIS. De carrier was ingezet na de aanslagen in Parijs van afgelopen november. Het eskader bestaat verder uit de kruiser Anzio en de destroyers Gravely, Bulkeley, Gonzalez and Ramage. De Truman levert 20% van de sorties boven Syrië en Irak. Verderop in de lente worden ze afgelost door de Eisenhouwer.
Bron: Navy Times (David Larter)
UPDATE 2: 2 mei - De amfibische aanvalsschepen met hun Harriers AV-8B van de mariniers zijn niet in staat de vuurkracht van de vliegdekschepen te kompenseren. De vliegtuigen van de parate amfibische groep (ARG) van de Kearsarge leverde van oktober 2015 tot vorige week 130 sorties tegen ISIS en wierpen tijdens 60 luchtaanvallen 81 prokektielen af. De Truman vloog vanaf november 1518 sorties en wierp 1079 projektielen af tijdens 607 luchtaanvallen.
Bron: USNI News (Megan Eckstein)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten