donderdag 9 juli 2015

Vier NAVO-schepen gaan de Zwarte Zee binnen voor oefening Breeze

6 juli - De geleide-wapen-destroyer USS Porter (DDG-78) is gisteren de Zwarte Zee binnengegaan voor oefening Breeze 2015. Een dag eerder waren het Nederlandse fregat Tromp (F-803) en het Portugese fregat D. Francisco de Almeida (F-334) binnengekomen. Op 1 juli passeerde de Spaanse mijnenveger Tajo (M-36) de Bosporus. Aan Breeze 2015 nemen schepen deel van Standing NATO Maritime group 1 (SNMG1) en Standing NATO Mine Countermeasures Group 2 (SNMCMG2). De oefening is op 3 juli begonnen en loopt tot 12 juli. Er zijn 30 schepen en 1700 militairen van Griekenland, Bulgarije, Turkije en de VS bij betrokken. Bulgarije leidt de oefening. De VS leveren ook een P3-C Orion maritiem patrouillevliegtuig.
Het Franse spionageschip Dupuy de Lôme (A759) en de geleide-wapen-destroyer USS Laboon (DDG-58) hebben onlangs de Zwarte Zee verlaten. De Russische marine liet op 3 juli twee amfibische oorlogsschepen, de Korolev (130) en de Alexander Otrakovski (031) de Zwarte Zee binnengaan.
Bron: USNI (Sam LaGrone)
20 juli - De USS Porter is op 17 juli door de Bosporus de Zwarte Zee uitgevaren. De destroyer USS Ross (DDG-71) heeft een Europese patrouille van vier maanden door Middellandse Zee en de Zwarte Zee voltooid. De Ross is teruggekeerd naar de voorwaarts gelegen basis Naval Station Rota in Spanje. Daar liggen vier destroyers die een belangrijke rol hebben bij het VS-raketschild in Europa.
Bron: USNI (Sam LaGrone)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten