dinsdag 7 juli 2015

Meer VS- en NAVO-troepen naar Bulgarije

5 juli - Stars and Stripes heeft een verhaal over het oefenterrein Novo Selo in Bulgarije, waar een Amerikaanse basis is verrezen. Deze is gebouwd na een defensieovereenkomst tussen de VS en Bulgarije in 2006. De VS hebben 60 miljoen dollar in de bouw geïnvesteerd. De overeenkomst van 2006 geeft de VS medegebruik van drie Bulgaarse bases. In Novo Selo mogen ze tot 2500 militairen stationeren, bij NAVO-oefeningen biedt de basis ruimte voor 5000.
In september zal de eerste van drie roulerende contingenten van 150 VS-mariniers in Novo Selo aankomen in het kader van de Black Sea Rotational Force. In de herfst arriveren verder soldaten van de 3rd Infantery Division voor een verblijf van 90 dagen om Bulgaarse troepen te trainen.
Novo Selo is vooral een goed oefenterrein voor tanks en ligt op een uur rijden van de Zwarte Zee.
In Bulgarije moet ook een plaats worden aangewezen voor een onderhoudsterrein van de NAVO, hoofdzakelijk voor tanks. Er moet worden gekozen uit twee lokaties, Sliven en Plovdiv. De eerste stad .ligt een kleine 20 km ten westen van Novo Selo.
Bron: Stars and Stripes (Jennifer H. Svan)
AANVULLING: De marinierseenheid komt met vier Abrams gevechtstanks, zes lichte pantserinfanterievoertuigen en drie houwitsers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten