maandag 13 juli 2015

Oefening Jade Helm begint zonder de media

8 juli - De in de VS omstreden special forces oefening Jade Helm 15 begint volgende week zonder dat de media worden toegelaten om er verslag van te doen. Special forces zullen in aktie komen op partikulier terrein en in de openbare ruimte in een aantal zuidelijke staten, waaronder Texas, Mississippi en Louisiana. Er zijn 1200 militairen bij deze oefening betrokken, die van 15 juli tot 15 september zal duren. Demonstranten denken dat de oefening een voorbereiding is op het uitroepen van de noodtoestand.
De Washington Post wijst erop dat in het verleden soms wel verslaggevers zijn toegelaten bij oefeningen van special forces. Dat was bijvoorbeeld het geval bij oefening Robin Sage in North Carolina, een slotoefening voor de opleiding van de Greens Berets waarbij werd nagespeeld dat de groene baretten een guerrilla moesten organiseren om de regering van de fiktieve staat Pineland omver te werpen.
Jade Helm wordt geleid vanuit Eglin Air Force Base in het westen van Florida, waar 7th Special Forces Group van de Amerikaanse landmacht is gevestigd.
Bron: The Washington Post (Dan Lamothe)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten