woensdag 15 juli 2015

Inlichtingenvluchten vanuit Italië

11 juli - Defense News meldt nieuws op het gebied van spionagevliegtuigjes die vanuit Italië het gebied van de Middellandse Zee bestrijken.
Ten eerste heeft Italië het lease-kontrakt van een inlichtingenvliegtuig (SIGINT) Gulfstream III van Lockheed Martin verlengd tot het voorjaar 2016. Het kontrakt voor het verzamelen van verbindings- en elektronische inlichtingen dateerde uit 2012 toen na de Libië-oorlog de voorganger bij de Italiaanse luchtmacht buiten dienst werd gesteld wegens veroudering. De Gulfstream vliegt vanaf de vliegbasis Pratica di Mare ten zuiden van Rome en het artikel gaat er vanuit dat het een rol speelt bij de Europese operatie om migranten vanuit Libië tegen te houden. De Gulfstream is niet geschikt om te worden ingezet boven een oorlogsgebied.
Daarnaast was in maart na de terroristische aanval op een museum in Tunis vanaf het eiland Pantelleria een door het Pentagon voor Africa Command gecharterde Beechcraft King Air 350ER aktief boven het westen van Tunesië, waar men dacht dat de verantwoordelijken voor de aanslag zich ophielden. Het vliegtuig is geregistreerd bij een firma in de VS, Aircraft Logistics Group LLC. De VS vliegen dit soort missies ook vanaf Sigonella op Sicilië, maar Pantelleria is dichterbij Noord-Afrika.
Bron: Defense News (Tom Kington)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten