woensdag 3 december 2014

VS moeten stoppen met trainingsmissie in Nigeria

1 december - De Nigeriaanse regering heeft voortijdig een einde gemaakt aan de trainingsmissie van het VS-leger aldaar. In mei was bekend geworden dat Amerikaanse soldaten en special forces een Rangerbataljon van het Nigeriaanse leger (sterkte 650) zouden gaan opleiden voor de strijd tegen Boko Haram. Maar nu heeft Nigeria hier een punt achter gezet. De reden is onduidelijk. Het besluit volgt op de weigering van de VS om Cobra-helikopters te verkopen aan het land. Als reden daarvoor was opgegeven dat Nigeria de helikopters niet zou kunnen bedienen en onderhouden.
Dit was de eerste keer dat Amerikaanse troepen hun Afrikaanse collega's officieel zouden trainen voor andere dan vredestaken.
Bron: Military Times (Jeff Schogol, Joe Gould)
UPDATE: 20 december - Multinationale oefeningen van de Amerikaanse mariniers in Nigeris gaan gewoon door. Sinds 1 december wordt er met de Nigeriaanse marine geoefend in het onderhoud van kleine schepen. Eerder dit jaar heeft ook de oefening Africa Partnership Station 14 plaatsgevonden. Naast Nigeria en de VS waren er deelnemers uit Senegal, Liberia, Ghana en Togo. Deze oefeningen vallen onder de snelle interventie-eenheid SPMAGTF-CR-AF van Africa Command.
Bron: Marine Corps Times (James K. Sanborn)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten