vrijdag 12 december 2014

Mobiel verbindingssyteem voor NAVO-flitsmacht

10 december - Airbus heeft drie mobiele verbindings- en informatiesystemen (Deployable Communication Informations System - DCIS) geleverd aan de NAVO,. Ze zijn bestemd voor de NATO Response Force (NRF), maar kunnen ook worden gebruikt voor de nieuwe NAVO-speerpunt (interim very high readiness joint task force).
DCIS (ook wel bekend onder de naam IFB1) regelt via satellietverbindingen de commandovoering voor een mobiel hoofdkwartier met terugkoppeling naar de strategische netwerken zoals in Brussel. Het mobiele systeem kan vervoerd worden op een oplegger. Deze uitrusting komt beschikbaar voor twee NAVO-verbindingsbataljons en een bataljonshoofdkwartier waar het dient voor proeven, training en scenario-oefeningen. De kosten zijn inmiddels wel opgelopen van bijna 16 miljoen dollar tot meer dan 75 miljoen.
1st NATO Signal Battalion is gestationeerd in Wesel en verbonden aan Allied Joint Forces Command (JFC) in Brunssum. 2nd NATO Signal Battalion is verbonden aan JFC Napels en heeft zijn hoofdkwartier op Grazzanise Ari Base bij de Italiaanse luchtmacht. Er zijn daar al  zes mobiele CIS-modules: twee Italiaanse en twee Amerikaanse en telkens één in Boekarest en Sofia.
Bron: Defense News (Andrew Chuter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten