dinsdag 31 mei 2022

Nieuwe Britse commandogroep voor Arctische inzet

13 mei - De nieuwe Future Commando Force van de Britse mariniers is de voorhoede voor inzet in het Noordpoolgebied. Dit programma omvat 4000 mariniers, die worden georganiseerd in een kustgevechtsgroep (littoral strike group) onderverdeeld in twee amfibische landingsgroepen (littoral response groups), waarvan de ene actief moet worden rond het Suezkanaal en de andere (Littoral Response Group North) in het arctisch gebied. Littoral Response Group South moet in 2023 worden opgericht en gestationeerd bij UK Joint Logistics Support Base in Oman (Duqm). Hiervan gaan ook Nederlandse mariniers deel uitmaken. De kustgevechtsgroep werkt in het programma samen met het eskader van een vliegdekschip (carrier strike group) en geeft hieraan een amfibische bijdrage.
Naast dit aandeel van de marine zal regelmatig ook de landmacht actief worden in het hoge noorden met koud-weer-trainingen en de luchtmacht met het P8A maritieme patrouillevliegtuig.
Een eerste voorbeeld van deze activiteiten kwam tijdens NAVO-oefening Cold Response in maart en april in Noorwegen. Noorwegen ontvangt deze oefening om de twee jaar, deze keer 30.000 militairen uit 27 landen, waaronder 3000 Britse matrozen en mariniers.
Bron: Military Times (Diana Stancy Correll), Wikipedia, Littoral Response Group
ZIE OOK: Ministry of Defence, The UK Defence's Contribution in the High North.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten