maandag 16 mei 2022

Indonesië gaat met de VS oefenen in de Zuid-Chinese Zee

27 april - Het Indonesische leger (TNI) zal van 1 tot 14 augustus voor het eerst militaire oefeningen houden met het VS-leger in de regio van de Natuna Eilanden in de Zuid-Chinese Zee. De archipel vormt een regentschap van het Indonesische bestuur, maar in het aangrenzende zeegebied zijn er konflikten geweest met Chinese vissersschepen.
De oefening Garuda Shield wordt sinds 2007 gehouden. De editie van 2022 start in Baturaja in Zuid-Sumatra. Er zijn drie fases gepland:
In de eerste fase vinden 'passeeroefeningen' (PASSEX) plaats tussen de twee marines. Dit zijn oefeningen waarbij de verbindingen en de verdere samenwerking tussen marineschepen getest worden. Verder reddingsoperaties en landingen op primitieve vliegvelden.
Bij de tweede fase gaat het om het bezetten van doelen in vijandelijk gebied: snelle interventie en het ter plaatse brengen van wapensystemen als HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) van de VS en een amfibische landing in de Zuid-Chinese Zee.
De derde fase bestaat uit het verkrijgen van dominantie op het slagveld met landingen van parachutisten en andere luchtmobiele operaties.
In totaal nemen 3000 militairen deel aan de oefening, ook uit Japan, Australië, Maleisië, Singapore en Engeland.
Bronnen: The Defense Post, Jane's Defence Weekly (Ridzwan Rahmat)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten