donderdag 14 mei 2020

Machtsvertoon van VS-luchtmacht in Europa

11 mei - Afgelopen week heeft de luchtmacht van de VS met alle drie soorten strategische bommenwerpers vanuit hun thuisbases in de VS langeafstandsvluchten gemaakt naar Europa. Air Force Times duidt dit als signaal dat de kapaciteit van de USAF niet wordt gehinderd door het Coronavirus.
Vandaag vloog een B-1B Lancer van de 28ste Bomb Wing (vliegbasis Ellsworth in Zuid-Dakota) in het kader van de strategische Bomber Task Force (BTF) naar Europa om met de Deense luchtmacht te oefenen boven het eiland Bornholm in de Baltische Zee. Op 5 mei waren al twee Lancers naar de Baltische regio gevlogen om te oefenen met de Deense luchtmacht.
Op 7 mei maakten twee B-2 Spirits (vliegbasis Whiteman in Missouri) en vier B-52H Stratofortresses (vliegbases Barksdale in Louisiana en Minot in Noord-Dakota) een rondvlucht door de inzetgebieden van European command en Indo-Pacific Command. Hier werd dus min of meer een wereldoorlog geoefend. Minstens een van de B-52s werd bijgetankt door een KC-135 Stratotanker van de 100ste Air Refueling Wing van de Britse basis Mildenhall.
Bron: Air Force Times (Stephen Losey)Paul roger,
ZIE OOK: Paul Rogers, Why did the US Air Porce put on a show of strength last week? openDemocracy, 14 mei 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten