dinsdag 17 maart 2020

Cold Response afgebroken, Defender 20 beperkt (UPDATE)

16 maart - Het Noorse leger heeft op 11 maart de NAVO-oefening Cold Response voortijdig afgelast vanwege virusgevaar. Behoud van de gevechtskracht heeft nu prioriteit. De oefening met 15.000 militairen uit een dozijn NAVO-landen had van 12 tot 18 maart moeten duren onder arctische omstandigheden.
Inmiddels heeft het Pentagon met ingang van 13 maart de verdere inzet van troepen voor de grote oefening Defender 20 beëindigd. Onderdelen van de oefening zoals Dynamic Front, Joint Warfighting Assessment, Saber Strike and Swift Response met luchtlandingen in Georgië en de Baltische landen zijn helemaal vervallen. Een pantserbrigadegevechtsteam dat al in Europa was zal nog wel schietseries en andere activiteiten met bondgenoten in het kader van de kleinere oefening Allied Spirit afwerken. Bronnen: The Defense Post, Stars and Stripes (John Vandiver)
UPDATE: 18 maart - De 1ste Divisie Cavalerie en de 2e Brigade van de 1ste Pantserdivisie hebben bevel gekregen de opmars af te breken en terug te keren naar hun thuisbases. Op 13 maart werd de verplaatsing van een gevechtsbrigade vanaf Vlissingen naar Oost-Europa al afgelast. Dit is de 2e Brigade van de 3e Divisie infanterie, die nog wel doorgaat met oefenen en de komende aflossing in Europa is in het kader van Atlantic Resolve.

Bron: Jane's Defence Weekly (Nicholas Fiorenza)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten