maandag 16 maart 2020

Mogelijke reorganisatie van special forces VS voor snelle interventie

11 maart - Het Pentagon voert momenteel een evaluatie uit van de elitetroepen voor snelle interventie van special forces van de landmacht zo bleek tijdens een hoorzitting van het Congres.
Elk van de vijf Special Forces Groups houdt permanent een compagnie 'Green Berets' beschikbaar voor snelle inzet door de regionale commandanten van het VS-leger. Deze troepen maken deel uit van de permanente Crisis Response Forces (CRF), maar worden zelden gebruikt. Mogelijk worden ze omgevormd tot flexibelere eenheden.
Daarnaast is er voor snelle interventie nog de parate brigade van de 82ste Airborne Divisie in Fort Bragg. Deze werd in januari ingezet in het Midden-Oosten tijdens de krisis met Iran.
Enkele honderden militairen van de 1ste Security Force Assistance Brigade (SFAB - een gespecialiseerde opleidingsbrigade voor bondgenoten) zullen inmiddels onderdelen van een infanteriebrigade van 101 Ariborne Divisie aflossen bij de East Africa Response Force (EARF) in Kenia (een compagnie was daar in januari heen gestuurd na een aanval door al-Qaida op een basis waarbij een VS-soldaat en twee kontraktanten sneuvelden).
In totaal zal uiteindelijk rond een derde van de SFAB voor training en hulp in Afrika worden ingezet en daarmee andere brigades ontlasten, die zich dan op gevechtsinzet kunnen koncentreren.
Bronnen: Task and Purpose (Peter Seidler), Associated Press (Lolita C. Baldor)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten