maandag 30 december 2019

Oefening US Defender Europe 20 in Duitsland

4 december - De Duitse regering heeft in antwoord op schriftelijke vragen van de Bondsdag meer bijzonderheden gegeven over oefening US Defender Europe 20 (DEF 20) in Duitsland.
De oefening behelst de verplaatsing van een divisie vanuit de VS naar oefenterreinen in Polen en de Baltische landen. De verplaatsing speelt zich wat Duitsland betreft af tussen april en begin mei.
Er wordt gebruik gemaakt van vliegvelden in Berlijn en eventueel Bremen, Hamburg, Frankfort aan de Main, München, Neurenberg en Ramstein, de zeehaven Bremerhaven en de binnenhavens Bremen, Duisburg en Krefeld.
Transport via de weg via een noordelijke route (Düsseldorf - Hannover - Frankfort aan de Oder) en een zuidelijke (Düsseldorf - Mannheim - Görlitz). Daarnaast is er een noord-zuid verbinding Bremerhaven - Mannheim.
De Bundeswehr levert host nation support, onder meer door drie Convoy Support Centers in Garlstedt, Burg en Overlausitz en een tankinstallatie op oefenterrein Bergen.
Verder zal het in ontwikkeling zijnde Joint Support and Enabling Command (JSEC) van de NAVO betrokken worden bij het internationale deel van de oefening Combined Defender (CODE).
Bron: Bundesministerium der Verteidingung

Geen opmerkingen:

Een reactie posten