vrijdag 5 januari 2018

VS-troepen in de hot spots van 2018

31 december - Military Times geeft een overzicht van militaire activiteiten van de VS in diverse landen.
Op de Filipijnen heeft het Pentagon zijn operatie, die betrekking heeft op hulp in terreurbestrijding, onlangs omgedoopt van Operation Enduring Freedom tot Operation Pacific Eagle, hetgeen de nieuwe uitdaging door het lokale ISIS-filiaal benadrukt. Op 30 september waren er rond 100 VS-militairen, meest mariniers, ter plaatse om het Filipijnse leger te ondersteunen, volgens het Defense  Manpower Center.
In Egypte is afgelopen september de eerste gezamenlijke oefening Bright Star sinds 2009 gehouden door het Egyptische en VS-leger. ISIS is hier actiever geworden in de Sinaï. Daar zijn ook bijna 450 VS-militairen gestationeerd als onderdeel van de Multinational Force and Observers operatie, op zich een vredesmissie om het vredesakkoord van 1979 tussen Israël en Egypte te bewaken.
In Georgië heeft de VS-regering onlangs de levering van geavanceerde Javelin anti-tankwapens goedgekeurd. Rond 30 VS-mariniers trainen en adviseren Georgische soldaten, die naar Afghanistan gaan in het kader van de Operatie Resolute Support van de NAVO. In 2017 hebben de VS ook de oefeningen Noble Partner en Agile Spirit uitgevoerd met Georgië.
In Mexico hebben de VS regelmatig van tussen vijf en acht trainers om te helpen bij de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Ook is de laatste jaren veel militaire uitrusting geleverd om de mobiliteit van de Mexicaanse veiligheidstroepen te vergroten met UH-6 Black Hawk helikopters, C130J Super Hercules transportvliegtuigen en Humvees.
In Afghanistan wordt komende lente de eerste keer de 1st Security Force Assistance Brigade (SFAB) van de landmacht ingezet, een  trainings- en advieseenheid op brigadeniveau. Momenteel traint de SFAB om samen te werken met Joint Terminal Attack Controllers (JTAC) - personeel dat getraind is om luchtsteun aan te vragen, maar het is nog niet zeker of deze ook aan de brigade worden toegevoegd.
Bron: Military Times (Shawn Snow)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten