vrijdag 2 juni 2017

VS voeren dubbele vliegdekschipoperaties uit bij Korea

31 mei - De Amerikaanse marine is operaties begonnen met twee vliegdekschepen tegelijk in de Zee van Japan. De Ronald Reagan (CVN-76) en de Carl Vinson (CVN-70) varen in tandem bij Korea. Het is voor het eerst sinds de jaren negentig dat een dergelijke dubbele operatie met carriers bij Korea plaatsvindt. De Vinson (onder bevel van de Derde Vloot in San Diego) was al langer in de buurt (zijn verblijf in de Pacific was met een maand verlengd) en de Reagan heeft onlangs zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt in Japan gehad en is [op 16 mei] begonnen met zijn lentepatrouille.
Overigens voerden de Reagan en de John C. Stennis (CVN-74) vorig jaar ook een dubbele patrouille uit in het westelijk deel van de Stille Oceaan.
Bron: USNI (Sam LaGrone)
UPDATE: 2 juni - Driedaagse oefeningen met de Japanse marine zijn vandaag beëindigd. Een dozijn schepen van de VS en twee Japanse schepen, waaronder ééń van de vier helikoptercarriers van Japan, namen er aan deel. Na de oefening is de Carl Vinson op weg gegaan naar de thuishaven San Diego in Californië. De Ronald Reagan blijft in de buurt. Ook de Japanse luchtmacht nam met F-15s deel aan de oefening samen met de F-18 gevechtsvliegtuigen van de Amerikaanse marine.
Bronnen: AFP, Reuters (Tim Kelly)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten