donderdag 29 juni 2017

Israëlische commando's oefenen op Cyprus

10 juni - Israël zou volgens Cypriotische media minstens 400 commando's met 10 Black Hawk helikopters en Super Herciules transportvliegtuigen naar Cyprus hebben gestuurd voor een oefening samen met het leger van dit eiland. De oefening zal plaatsvinden in het Troödos gebergte en houdt een scenario in, waarbij dorpen worden bezet en bevrijd. Er nemen special forces van unit Egoz (Yehidad Egoz) en 100 Cyprioten aan deel. Israël en Cyprus oefenen vaker samen, maar de omvang van deze oefening is groter dan ooit. Tot 2010 (het Mavi Marmara incident) oefende Israël met Turkije, maar daarna met Griekenland en de Grieks-Cyprioten.
Eind mei hielden Cyprus en Israël de jaarlijkse vierdaagse maritieme oefening Argonaut (22 landen), officieel Search and Rescue en evakuatie van burgers, maar nu ook met een scenario rond gijzelingsakties door terroristen en vluchtelingen uit het Midden-Oosten.
En in maart testte de Israëlische luchtmacht de luchtverdediging van Cyprus in de driedaagse Onisilos-Gideon, de grootste sinds 2014.
Bron: The Jerusalem Post (Anna Ahronheim)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten