woensdag 15 maart 2017

Pakistan in gesprek met Saoedi-Arabië over gevechtstroepen

13 maart - Pakistan houdt besprekingen met Saoedi-Arabië om op diens verzoek een brigade gevechtstroepen (tussen 1500 en 3500 soldaten) te legeren in Saoedi-Arabië ter bescherming tegen ISIS en de Houthi's.
Pakistan had tot nu toe al veel trainers in het koninkrijk gestationeerd om de lokale strijdkrachten op te leiden. Er zouden ooit tot 70.000 Pakistanen tegelijk in diverse Saoedische legeronderdelen hebben gediend.
Pakistaanse gevechtstroepen zijn er eerder gestationeerd na de bestorming van de Grote Moskee in Mekka door een extremistische groep in 1979, tijdens de Golfoorlog van 1990-1991 en tijdens de Amerikaanse bezetting van Irak als grensbewakers.
Een Pakistaanse legerwoordvoerder benadrukte dat de Pakistaanse militairen niet de grens met Jemen over zullen gaan. Tot nu toe is Pakistan in de Jemenitische burgeroorlog steeds neutraal gebleven.
Vorig jaar vroegen de Saoedi's de gepensioneerde Pakistaanse legerbevelhebber Sharif of hij commandant wilde worden van een door de Saoedi's geleide coalitie van moslimlanden tegen terrorisme. Die benoeming heeft tot nu toe nog niet plaatsgevonden, vanwege aarzelingen aan Pakistaanse kant.
Bron: The National (Colin Freeman, Taimur Khan)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten