zondag 19 maart 2017

Britse troepen komen aan in Estland

187 maart - De eerste van 800 Britse troepen ter versterking van de Baltische flank van de NAVO (enhanced forward presence - eFP) zijn aangekomen in Estland. 120 soldaten van 5th Battalion The Rifles vertrokken gisteren van vliegbasis RAF Brize Norton naar de basis Amari in Estland.
De troepen zijn uitgerust met Challenger 2 tanks, AS90 gemechaniseerde artillerie en pantservoertuigen. Deze zijn in Duitsland op een veerboot geladen en zullen komende week aankomen.
De door de Britten geleide gevechtsgroep in Estland is één van de vier multinationale eenheden in Oost-Europa (Baltische staten en Polen). Er gaan ook 150 Britten naar Polen. Daarnaast zal de Britse luchtmacht met Typhoons vier maanden lang de Roemeense luchtverdediging versterken, de zuidelijke luchtpatrouille van de NAVO (er is er ook één in de Baltische regio).
Vorige maand maakte US Army Europe bekend dat het in april een multinationale gevechtsgroep in Polen ter grootte van een bataljon gaat versterken. De Amerikaanse bijdrage wordt geleverd door 2nd Squadron 2nd Stryker Cavalry Regiment (2/2CR - 1000 soldaten, ook met houwitsers). De andere landen (zoals Engeland met een verkenningscompagnie en Roemenië met een batterij luchtafweer en een compagnie militaire politie) leveren 350 soldaten hiervoor. De standplaats in Polen is Orzysz.
Bronnen: BBC News, US Army Europe Public Affairs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten