zaterdag 8 oktober 2016

Rusland gaat luchtverdedigingssysteem S-300 installeren in Tartous

4 oktober - Een batterij van het luchtverdedigingssysteem S-300 is volgens persbureau Tass naar de logistieke installatie van de Russische marine in de Syrische haven Tartous gestuurd. Het systeem is nog niet operationeel. Een maritieme versie van dit wapensysteem (Fort) was al eerder in de regio op de geleide-wapen-kruiser Moskva van de Zwarte Zeevloot. Afgelopen jaar werd het Russische luchtafweersysteem S-400 al in Syrië geïntroduceerd, evenals het wapensysteem Pantsir-S1 voor verdediging op korte afstand.
Volgens VS-woordvoerders zijn ook Russische grond-lucht geleide wapens SA-23 naar Syrië gestuurd. SA-23 kan twee soorten raketten afvuren. Een kleinere (NAVO-naam Gladiator) is geschikt tegen vliegtuigen en kruisraketten. De grotere Giant is gericht tegen ballistische raketten voor de middellange afstand. De SA-23 is vooral goed in het bestrijden van laagvliegende vliegtuigen en raketten.
Volgens de westerse bronnen is deze versterking gericht tegen de toegenomen dreiging van Amerikaanse interventie in de Syrische burgeroorlog.
Bronnen: YNet (Ron Ben-Yishai),Tass
Zie ook: Kyle Mizokami, Popular Mechanics - Why Is Russia Deploying Air Defense Missiles to Syria?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten