donderdag 4 juni 2020

Verse VS-troepen naar het Midden-Oosten

2 juni - 2000 mariniers en zeelieden van I Marine Expeditionary Force (MEF) met het commando-element (staf) van de 13e Marine Expeditionary Unit (MEU) nemen de taak over van snelle interventie-eenheid voor Central Command (SPMAGTF-CR-CC) in het Midden-Oosten. Naast het hoofdkwartier (200) gaat het om een gevechtsgroep, een logistieke groep en een helikopterdetachement.
De mariniers kunnen worden ingezet in het hele gebied van CENTCOM, vooral in Irak en Syrië, maar ook in Afghanistan. De plaats voor het hoofdkwartier van de interventiegroep wordt niet bekend gemaakt, vermoedelijk is het in Koeweit of Jordanië waar ook vaak wordt geoefend.
Daarnaast wordt vanaf 20 mei een squadron F-35s van de 388ste en 419e Fighter Wings (het organisatorische niveau boven het squadron) uit Utah tijdelijk gestationeerd op vliegbasis Al Dhafra in de Verenigde Emiraten. Het squadron is het 421ste Fighter Squadron, de derde keer in een jaar tijd dat F-35s van deze twee Wings ingezet worden in het Midden-Oosten. De basis Hill in Utah is de thuisbasis voor 78 F-35s.
Bronnen: Marine Corps Times (Diana Stancy Correll), Air Force Times (Stephen Losey)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten