dinsdag 2 juni 2020

Trainingscompagnie VS gaat naar Colombia (UPDATE)

29 mei - Een compagnie van de 1ste Security Force Assistance Brigade (SFAB) - een trainingsbrigade - gaat naar Colombia. De inzet in de regio van Southern Command was al lang aangekondigd en vindt plaats in het kader van de door president Trump afgekondigde Enhanced Counter-Narcotics Operations. Sommige experts denken dat het net zoveel te maken heeft met de situatie in Venezuela.
Het team adviseurs (een compagnie kan tussen 60 en 200 militairen tellen) komt op 1 juni aan in Colombia om het Colombiaanse leger te trainen. De operatie tegen drugs in het Caribisch gebied en de oostelijke Pacific werd op 1 april aangekondigd en omvat ook marine en luchtmacht.
De landmachtcompagnie wordt gelegerd bij de te trainen eenheden en ingezet in "gebieden die prioriteit hebben", zogenaamde Future Zones. Colombiaanse media noemen de regio Bajo Cauca en het zuiden van Córdoba in het noordwesten, de regio Catatumbo en Arauca in het oosten langs de grens met Venezuela en Nariño aan de Pacifische kust. De VS-troepen concentreren zich op logistiek, dienstverlening en inlichtingen. Hun missie zal ongeveer vier maanden duren.
Bron: Business Insider (Christopher Woody)
22 mei - Eerder had Jane's al gemeld dat 300 VS-mariniers van de snelle interventie-eenheid Special Purpose Marine Air-Ground Task Force Southern Command (SPMAGTF-SC) nog steeds volgens planning van juni tot november (het orkaanseizoen) naar Midden-Amerika zullen gaan voor training, kleine lokale projekten en hulpverlening bij natuurrampen. Dit is een jaarlijkse inzet die de afgelopen tijd heeft plaatsgevonden in Belize, El Salvador, Guatemala en Honduras.
Bron: Jane's (Ashley Roque)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten