woensdag 3 juni 2020

Militaire eenheden in Washington DC in verband met de demonstraties (UPDATE)

2 juni - Rond 1600 VS-militairen in actieve dienst worden nu vlak buiten de hoofdstad Washington DC in gereedheid gehouden om op te treden tegen demonstranten.
De troepen komen uit Fort Bragg in de staat Noord-Carolina en Fort Drum in New York. Ze zijn ingevlogen en in staat van paraatheid.
Het gaat om de volgende eenheden:
- Een infanteriebataljon, aangeduid als Task Force 504 uit Fort Bragg, een snelle interventie-eenheid die deel uitmaakt van de Immediate Response Force van de landmacht.
- Het hoofdkwartier van de 16e Brigade Militaire Politie uit Fort Bragg.
- Het 91ste bataljon Militaire Politie uit Fort Drum. De MP's zijn vergelijkbaar met de marechaussee, maar doen normaal gesproken geen politiediensten.
Ingezet in het distrikt Columbia (de officiële naam van de hoofdstad) zijn tevens 2700 leden van de Nationale Gardes van Washington DC, Utah, New Jersey, Indiana, Zuid-Carolina en Tennessee. Zij ondersteunen de politie-inzet.
Bron : Military.com (Hope Hodge Seck)
UPDATE: 3 juni - Associated Press en Politico berichten over onenigheid tussen Witte Huis en Pentagon over het terugsturen van 200 infanteristen van de 82ste Airborne divisie na twee dagen in Washington. Dit zal Task Force 504 betreffen (het 504e regiment is een van de bestanddelen van de 82ste divisie).
Bronnen: Associated Press (Lolita C. Baldor), Politico (Lara Seligman, Meredith McGraw)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten