donderdag 1 februari 2018

VS-troepen komen aan voor oefening Juniper Cobra in Israël

31 januari - VS-militairen komen aan in Israël voor de tweejaarlijkse grote oefening Juniper Cobra die volgende week begint. Geoefend wordt de reaktie op een massale raketaanval vanaf verschillende fronten. In 2016 namen 3200 militairen van het Israëlische leger en European Command van de VS (waaronder Israël valt) deel aan de oefening.
Bron: Times of Israel
UPDATE: 22 februari - In tegenstelling tot het vorige bericht zegt Times of Israël nu dat de oefening op 4 maart van start gaat en dat het Israëlische leger vandaag met de laatste voorbereidingen is begonnen. De oefening begon in 2001 en wordt om de twee jaar gehouden. Een groot deel bestaat uit computersimulaties van raketaanvallen. 4500 militairen doen mee, waarvan 2500 van Euopean Command van de VS en 2000 van de Israeli Defense Forces (IDF). De oefening duurt tot 15 maart, hoewel een aantal VS-militair achterblijven om verder met de Israeli te oefenen.
Wapensystemen die worden ingezet zijn Arrow, Patriot (lange afstand), David's Sling (middellange afstand) en Iron Dome (korte afstand).
Bron: Times of Israel (Judah Ari Gross)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten