dinsdag 6 februari 2018

Frankrijk deelt regelmatig inlichtingen met Five Eyes

6 februari - De Franse inlichtingendienst woont regelmatig vergaderingen in Washington bij om inlichtingen te delen met het Angelsaksische verbond van inlichtingendiensten Five Eyes. Dat heeft 'kolonel Cyril' van de Franse militaire inlichtingendienst DRM (alleen de voornaam op verzoek van hoofd DRM luchtmachtgeneraal Jean-François Ferlet) verteld aan Franse militaire journalisten.
Dit zijn nu de commissievergaderingen 'Five Eyes plus Frankrijk'. Frankrijk ging een jaar geleden hieraan deelnemen, nadat in 2013 en 2014 de banden tussen Parijs en Washington al waren aangehaald. Half december is er bijvoorbeeld een bijeenkomst met de Franse analisten geweest over de situatie in Syrië. Volgens Cyril zien de Fransen die minder zwart-wit dan de Amerikanen.
Van Five Eyes maken deel uit: Australië, Engeland, Canada, Nieuw-Zeeland en de VS.
De units van de DRM werken in kantoortuinen (plateau) met een staf van 20 sterk, waaronder specialisten in beeld-analyse, verbindingsinlichtingen en elektronische inlichtingen. Er zijn ook analisten voor de open bronnen (meest internet). Cyril zelf is hoofd van de J2 inlichtingenunit, onderdeel van de afdeling centrale planning en operaties. De DRM heeft een sterkte van 2500, meest werkzaam op de basis Creil ten noorden van Parijs
Bron: World Defense (Pierre Tran)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten