dinsdag 13 februari 2018

Logistiek NAVO-hoofdkwartier zal in Duitsland komen

8 februari - Naar verwachting zal Duitsland het nieuwe plannings- en controlecentrum voor het vervoer van troepen en materieel door heel Europa op gaan zetten. Als lokatie wordt de omgeving van Bonn genoemd. Opmerkelijk genoeg zal dit nieuwe logistieke hoofdkwartier niet worden geïntegreerd in de NAVO-commandostruktuur. De finale beslissing valt volgend week op een bijeenkomst van de defensieministers van de NAVO. Dit betekent dat de staf ook kan worden gebruikt voor unilaterale Duitse operaties (of Europese? - TB).
Op het hoofdkwartier gaat een kern van Duitse militairen werken samen met collega's uit ander NAVO-landen. Een belangrijke taak wordt de planning van de aanvoer van versterkingen naar de Baltische landen in geval van krisis en oorlog.
De NAVO heeft momenteel zeven hoofdkwartieren met 10.000 personeelsleden.
Bron: Deutsche Welle (Ben Knight)
UPDATE: 14 februari - De nieuwe hoofdkwartieren komen in Duitsland en de VS. Het nieuwe Atlantic Command dat de vijandelijke onderzeeërs moet traceren en de maritieme verbindingslijnen over de Atlantische Oceaan moet veiligstellen komt waarschijnlijk in Norfolk, niet ver van het vroegere Atlantische NAVO-hoofdkwartier daar. Het wordt onderdeel van de structuur van de NAVO-strijdkrachten (force structure), die pas in oorlogstijd onder commando van de NAVO-bevelhebber worden gesteld. In vredestijd is het dan een nationaal bureau dat door de Amerikanen wordt gerund. De dagelijkse maritieme veiligheidsoperaties blijven in normale tijden geleid worden door Allied Maritime Command (MARCOM) in het Engelse Northwood.
Duitsland gaat het Joint Support and Enabling Command (JSEC - eerder aangeduid als Rear Area Operational Command) huisvesten. De definitieve regelingen worden op de ministersbijeenkomst van juni vastgesteld.
Bron: Defense News (Aaron Mehta)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten