maandag 19 februari 2018

Pakistan stuurt militaire adviseurs en trainers naar Saoedi-Arabië

16 februari - Pakistan gaat troepen naar Saoedi-Arabië sturen, adviseurs en trainers, drie jaar nadat het land had besloten de militaire interventie in Jemen niet te steunen. De Pakistaanse troepen zullen niet buiten Saoedisch grondgebied worden ingezet. Saoedi-Arabië had om schepen, vliegtuigen en troepen  gevraagd voor de kampanje in Jemen. Er zijn al 750-800 Pakistaanse militairen in Saoedi-Arabië, deels rond de heilige steden. Dat zijn echter geen gevechtstroepen.
Bron: Reuters (Syed Raza Hassan)
AANVULLING: Het aantal troepen van Pakistan is niet bekend gemaakt, zou meer dan 1000 zijn. De Indiase the Hindu citeert de Pakistaanse krant Dawn, die bronnen heeft die spreken van een brigade. Dat kan wel om 3000 militairen gaan.
* Het Pakistaanse leger zou het Saoedische kunnen ontlasten voor buitenlandse oorlogen. Voorlopig is het alleen een regeringsplan, het parlement moet zich er nog over buigen. Vroeger (in de tijd van de Golfoorlog en eerder) zijn er wel meer dan 10.000 Pakistaanse militairen in Saoedi-Arabië gestationeerd geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten