dinsdag 20 februari 2018

De grote dronebasis in de Sahara

18 februari - The Intercept bericht over de aanwezigheid van het VS-leger in Niger. In Agadez wordt een vliegbasis gebouwd die groot genoeg is om de C-17 transportvliegtuigen en bewapende drones MQ-9 Reaper te kunnen huisvesten. Momenteel wordt voor bestrijding van fundamentalistische guerrilla's in de Sahel gevlogen vanaf een vliegveld in de hoofdstad Niamey, maar deze operaties worden verplaatst naar de nieuwe dronebasis als die klaar is.
Daarnaast zijn er de Green Berets die de special forces van Niger trainen en samen met hen operaties uitvoeren om de terroristen te pakken te krijgen vanuit (niet officieel bekend gemaakte) buitenposten in Ouallam aan de grens met Mali, Aguelal in de buurt van de Algerijnse grens, Dirkou op de belangrijkste verbindingswegen tussen Niger en Libië en Diffa bij de zuidoostelijke grens met Nigeria en Tsjaad.
Frankrijk heeft zijn eigen militaire vestiging in Niger in een oud koloniaal fort in Madama, dicht bij de grens met Libië. De Bundeswehr heeft een logistieke militaire basis in Niamey om de operatie in Mali te ondersteunen.
Bron: The Intercept (Joë Penney)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten