maandag 15 januari 2024

Grotere voetafdruk voor VS-mariniers in de Pacific

5 januari - De Marine Corps Times beschrijft de zich uitbreidende activiteiten van twee roulerende onderdelen van het Ameriaanse Korps Mariniers (USMC) in de Stille Oceaan.

Marine Rotational Force-Darwin (2500 mariniers elk half jaar) opereert al sinds twaalf jaar vanuit Australië, afgelopen jaar met Osprey tiltrotors (MV-22B) en een kontingent grondtroepen op het Australische helikopterlandingsdok Canberra. De MRF-Darwin voer naar de Filipijnen om daar als oefening twee amfibische aanvallen door te voeren. Daarnaast werd op het schiereiland York in Queensland een geïmproviseerde basis opgezet met antischeepsraketten en sensoren voor de luchtverdediging. Verder is er ook een Expeditionary Advanced Base opgezet voor onderhoud aan de Ospreys tijdens operaties.

De MRF-Southeast Asia is kleiner (200 mariniers) en flexibeler. MRF-SEA werd afgelopen jaar voor het eerst ingezet voor drie maanden. Ze hoppen met kleine teams door de hele Pacific voor oefeningen met bondgenoten. In 2023 hielden ze drie oefeningen op de Filipijnen en één in Indonesië. Tijdens de oefening Sama Sama met de Filipijnen vormden ze een Maritime Sensing Team voor het gastland. Ze maakten gebruik van een kommerciële SIMRAD radar om scheepsbewegingen te volgen en de identiteit van mogelijke doelen vervolgens vast te stellen met een RQ-20B Puma drone.

Bron: Marine Corps Times (Todd South)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten