zaterdag 15 mei 2021

VS oefenen in Japan met Franse en Australische marine

13 mei - De Amerikaanse, Japanse, Franse en Australische marine zijn deze week begonnen aan hun gezamenlijke oefening Jeanne D'Arc 21 (ARC-21) in de Indo-Pacifische regio van 11 tot 16 mei. De planningsfase vindt plaats op marinebasis Sasebo (Camp Ainoura in de prefektuur Nagasaki), vervolgens een veldoefening op het oefenterrein Kyushu. Er zal onder meer een Forward Arming and Refueling Point (FARP) voor vliegtuigen van de VS en Japan worden ingericht, een vooruitgeschoven logistieke basis dus. Daarna vindt een landingsoefening plaats.
Onder de deelnemende eenheden zijn Franse infanteristen op het amfibische aanvalsschip Tonnerre (L9014 van de Mistral klasse), MV-22 Ospreys van de US Navy en Japanse C-47 helikopters voor transport van Japanse troepen en een flink aantal Japanse oorlogsschepen. Van de kant van de VS het amfibisch transportdok New-Orleans (LPD-18) en P-8A Poseidon patrouillevliegtuigen, van Australiƫ het fregat Parramatta (FFH-154), van Frankrijk ook nog het fregat Surcouf (F711).
Frankrijk is momenteel de enige Europese natie met een permanente militaire aanwezigheid in de Indische en Stille Oceaan (op hun overzeese gebiedsdelen daar).
Bronnen: Military.com (Mari Yamaguchi), USNI News (Dzirhan Mahadzir)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten