dinsdag 27 april 2021

Russische troepenopbouw beëindigd?

23 april - Een aantal Russische legeronderdelen, die aan het oefenen waren in de buurt van de Oekraïne, keren terug naar hun thuisbases. De Russische minister van defensie Shoigu heeft vanaf de Krim de commandanten van eenheden van het 58ste en het 41ste Leger alsmede van de 7e en 76ste gardeluchtlandingsdivisies en de 98ste luchtlandingsdivisie opdracht gegeven naar hun permanente bases te gaan en de operatie rond 1 mei af te ronden. Een aantal zware wapens van het 41ste zullen echter voor de herfstoefening Zapad 2021 achterblijven op het schietterrein Pogonovo in de regio Voronezh, 160 kilometers ten oosten van de grens.
Een week eerder had het orgaan van de militaire vakpers Janes nog nieuwe onderdelen gesignaleerd die naar de Krim gingen: delen van de elite 76ste Luchtlandingsbrigade met BMD-2 pantserinfanterievoertuigen die vanuit de ;lucht kunnen worden gedropt en Strela-10 taktische luchtafweer. Verder het 31ste Genieregiment met uitrusting om loopgraven aan te leggen en rivieren te overschrijden. De 136ste Gemotoriseerde Brigade was al eerder op de Krim aangekomen. In het afwachtingsgebied van het Centrale Militaire Distrikt in Voronezh langs de Oekraïense grens ging de opbouw volgens Janes eveneens door en daarbij nog de versterking van de Zwarte Zeevloot door het Zuidelijke Militaire Distrikt met minstens zeven Su-34 jachtbommenwerpers van het 559ste Regiment Bommenwerpers.
De analyse van Janes was toen dat offensieve operaties nog steeds onwaarschijnlijk waren, maar dat de legeropbouw ongebruikelijk lang is (vier weken) voor dit type oefeningen.
Bronnen: Janes.com (Thomas Bullock, Samuel Cranny-Evans), Associated Press (Vladimir Isachenkov), BBC, @Archer83Able

Geen opmerkingen:

Een reactie posten