maandag 28 september 2020

VS sturen opnieuw pantsereenheid naar Syrië

19 september - Het Pentagon heeft bekend gemaakt dat, nadat vorige maand vier VS-soldaten licht gewond raakten tijdens een konfrontatie met Russische militairen, opnieuw [zes] Bradley pantserinfanterievoertuigen [met 100 soldaten] naar het oosten van Syrië worden gestuurd [voor 90 dagen]. Daarnaast wordt Sentinel (een radarinstallatie) daar ingezet en worden de patrouilles van gevechtsvliegtuigen geïntensiveerd.
[M2A2] Bradleys van het 30ste pantserbrigadegevechtsteam werden ook in oktober vorig jaar naar de Eastern Syria Security Area gestuurd om de olie-installaties te beveiligen, maar al na een maand teruggetrokken. De beoogde gezamenlijke patrouilles met het Turkse leger werden niet gerealiseerd. De eenheid die nu ingezet wordt, hoort bij het 2e brigadegevechtsteam van de 1ste pantserdivisie uit Texas. Het onderdeel was al in Koeweit in het kader van Operation Spartan Shield.
Central Command geeft ook een signaal dat meer Bradley's gestuurd kunnen worden door op vliegbasis Ali Al Salem in Koeweit te oefenen in het beladen van vliegtuigen voor snelle interventie (Defense One)
Er zijn rond 500 VS-militairen rond de olievelden in het oosten van Syrië. Er is samenwerking met de Syrian Democatic Forces (SDF), die worden geleid door Koerden.
Bron: Army Times (Kyle Rempfer)
AANVULLING: Volgens Jane's had de korte duur van de eerdere inzet (ook) te maken met logistieke problemen voor de pantservoertuigen in de ongunstige omstandigheden van Noord-Syrië.
Bron: Jane's Defence Weekly (Tim Ripley)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten