maandag 17 december 2018

Twee Amerikaanse vlooteskaders oefenen in de Arabische Zee (UPDATE)

13 december - Op 12 december hebben het eskader van het VS-vliegdekschip John C. Stennis en de parate amfibische groep (ARG) van de Essex samen geoefend in de Arabische Zee (tussen het Arabisch schiereiland en India). De twee smaldelen ondersteunen ook de grondoperaties van Operation Freedom's Sentinel in Afghanistan. De Stennis en de Essex zullen verder het bijtanken van een F-35 Lightning II door een F/A-18 F Super Hornet oefenen.
De Stennis heeft de kruiser Mobile Bay en twee destroyers bij zich en standaard 70 vliegtuigen. De Essex is een mariniersschip dat over de middelen beschikt om een amfibische invasie uit te voeren.
Bron: UPI (Stephen Carlson)
UPDATE: 21 december - De Stennis is de Perzische Golf binnengegaan. Dit was voor het eerst sinds het opzeggen van het nukleaire akkoord met de Iran door de VS. Tevens de langste periode sinds de aanvallen van 11 september dat er geen VS-vliegdekschip in de regio was.
Een Iraanse drone begroette het eskader, dat geschaduwd werd door vaartuigen van de Iraanse Revolutionaire Garde. Uit de buurt van de Amerikaanse schepen vuurden deze ook raketten af.
Bron: Associated Press (Jon Gambrell)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten