donderdag 6 december 2018

Rusland houdt oefening in de Zwarte Zee

5 december - Rusland houdt oefeningen van de marine en de luchtverdediging in de Zwarte Zee. Twee onderzeeërs van de Zwarte Zeevloot, de Rostov na Donu (Rostov aan de Don) B-237 en de Stary Oskol B-262 oefenden doelbepaling en aanval op zee- en kustdoelen met raketvuur.
Een waarschuwing van de Turkse marine aan het scheepsverkeer zei dat schietoefeningen in de regio werden verwacht tussen 3 en 9 december.
Tevens oefenden de Pantsir luchtdoelsystemen voor de middellange afstand aan de oostkant van de Krim doelopsporing en het uitschakelen van luchtdoelen.
Intussen heeft het Pentagon aangekondigd een oorlogsschip naar de Zwarte Zee te sturen. Het State Department is verzocht Turkije hiervan op de hoogte te stellen konform het Verdrag van Montreux uit 1936, dat de passage van marineschepen door de Bosporus regelt. Die notificatie moet minimaal twee weken van te voren gebeuren. De  schepen mogen maximaal drie weken in de Zwarte Zee blijven. Het laatste oorlogsschip van de VS dat daar was, was het snelle transportschip Carson City in oktober. De destroyer Carney verliet de Zwarte Zee eind augustus.
Bronnen: Reuters (Tom Balmforth, Anton Zverev), CNN (Ryan Browne)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten