woensdag 3 augustus 2016

Luchtaanvallen VS op ISIS in Libië

1 augustus - De VS zijn begonnen met een reeks luchtaanvallen op posities van ISIS in de Libische stad Sirte. De aanvallen vinden plaats op verzoek van de regering van nationale eenheid in Tripoli die de VN erkent (er zijn nog twee andere Libische regeringen).
Deze operatie van Africa Command blijkt nu drie fases te hebben gehad. De eerste was Odyssey Resolve om inlichtingen te verzamelen, de tweede Junction Serpent om doelen op te sporen en de huidige Odyssey Lighting om de doelen aan te vallen. De aanvallen vinden volgens The Aviationist plaats door MQ-9 Reaper drones van de USAF vanaf de vliegbasis Sigonella op Sicilië en helikopters aan boord van het amfibische aanvalsschip USS Wasp. De Wasp heeft een vliegende brigade (Aviation Combat Element) van de Amerikaanse mariniers (22ste MEU) aan boord met MV-22B, CH-53E (transport voor mariniers), AH-1W Cobra en UH1Y helikopters en AV-8B Harrier II vliegtuigen.
Africa Command heeft mandaat om verdere luchtaanvallen uit te voeren.
Bron: The Aviationist (David Cenciotti)
UPDATE: 2 augustus - President Obama heeft opdracht gegeven  voor een operatie van luchtaanvallen voor 30 dagen. De tweede dag hebben Harriers twee luchtaanvallen uitgevoerd. Er werden een raketlanceerder en een graafmachine getroffen. Gisteren voerden drie Harriers en twee Reaper drones luchtaanvallen uit waarbij twee T-27 tanks van Sovjetmakelij, twee andere militaire voertuigen, twee bouwvoertuigen en een 'gevechtspositie' van ISIS werden uitgeschakeld.
De Wasp wordt vergezeld van een eskorteschip, de geleide-wapen-destroyer Carney.
Bronnen: FoxNews, Military Times (Andrew Tilghman)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten