dinsdag 16 augustus 2016

Rusland intensiveert raketverdediging in het Verre Oosten

2 augustus - The Diplomat brengt een uitgebreid artikel over de versterking van het Russische raketschild in het Verre Oosten. Half 2015 werd een raketverdedigingsregiment van de Russische marine op het schiereiland Kamtsjatka uitgerust met S-400 Triumf luchtverdedigingssystemen voor de lange afstand. Dit regiment (drie S-400 bataljons) moet de installaties van de Pacifische Vloot in deze regio verdedigen. In 2012 was de S-400 in het Oostelijke Militaire Distrikt al ingevoerd bij het 589ste raketverdedigingsregiment bij de havenstad Nakhodka en in november 2015 kregen ook twee bataljons van het 1533ste raketverdedigingsregiment van de luchtmacht bij Vladivostok het wapensysteem.
De S-400 is volgens het artikel zowel gericht tegen de mogelijkheid van vallende brokstukken van Noord-Koreaanse rakettests als tegen de Amerikaanse reakties daarop in de vorm van het opstellen van een VS-ruimteschild (THAAD) in Zuid-Korea.
Er is enige samenwerking met China in dit opzicht in de vorm van oefeningen, maar de kans op het opstellen van een gezamenlijk systeem wordt gering geacht. Een probleem is dat S-400 en waarschijnlijk ook het opvolgersysteem S-500 geen verweer bieden tegen strategische intercontinentale raketten.
Bron: The Diplomat (Guy Plopsky)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten